Terug uit Kenia

Elke ochtend om half zes uit je bed. Voor veel mensen zou het een ware vakantie from hell zijn. Nou ben ik ook niet bepaald een ochtendmens, maar als ik eenmaal de moed had gevonden om uit bed te stappen en een hete douche te nemen, was ik er helemaal klaar voor. Klaar om nog voor zonsondergang de 4 x 4 jeep in te springen en samen met onze chauffeur en Masai gids het weidse landschap in te trekken. Zo aan het eind van het regenseizoen trakteerde de Masai Mara ons elke dag op spectaculaire wolkenluchten die dreigend boven de uitgestrekte vlaktes hingen. De zon kroop iets na zessen boven de horizon uit en zette met haar stralen de lucht in vuur en vlam.

Impala (Aepyceros melampus petersi) bij zonsopkomst

Impala (Aepyceros melampus petersi) bij zonsopkomst

Door datzelfde regenseizoen was het elke dag weer een verrassing hoe onze game drive zou verlopen. Al hortend en stotend door plassen water, modder en kuilen begaven we ons steeds dieper in de Masai Mara. Al op de eerste dag is de jeep dusdanig diep weggezonken in de modder dat wij moeten overstappen op een reserve auto. Het grillige landschap leverde ons ook twee keer een lekke band op. Nieuwsgierig geobserveerd door een kudde buffels stond Peter eind van de avond nog een band te vervangen.

Pech met de jeep

Reisgenoten hebben ook pech met de jeep

Iedereen kon er gelukkig de humor wel van inzien en al die autopech weerhield er ons niet van om een enorme hoeveelheid wildlife te spotten waaronder leeuwen, cheetahs, zebra’s, olifanten, hyena’s, antilopes, nijlpaarden, krokodillen, een luipaard en een kudde giraffen. Al met al hebben Peter en ik zo’n 8000 foto’s geschoten, dus er is werk aan de winkel de komende tijd! Bij deze alvast een selectie van wat foto’s..later volgt er meer!

Gapende luipaard (Panthera pardus) in bedauwd veld

Gapende luipaard (Panthera pardus) in bedauwd veld

Masai Giraffe (Giraffa camelopardalis tippelskirchi) loopt over savanne

Masai Giraffe (Giraffa camelopardalis tippelskirchi) loopt in veld

Interactie tussen twee Burchell's zebra's (Equus quagga burchellii)

Interactie tussen twee Burchell’s zebra’s (Equus quagga burchellii)

Lioness (Panthera Leo) standing in high grass

Leeuwin (Panthera Leo) in hoog gras

Over Caroline Piek Photography

Caroline Piek is een professioneel fotograaf uit Nederland met een specialisatie in tuinfotografie en natuurfotografie. In opdracht van hoveniers en tuinontwerpers fotografeert zij ontworpen tuinen en andere groenprojecten voor o.a. brochures, folders en websites. Dankzij haar journalistieke opleiding kan Caroline Piek ook complete artikelen aanleveren voor uitgevers, journalisten en adverteerders wereldwijd.
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Terug uit Kenia

 1. Carl Noya zegt:

  Erg gaaf Caroline. Eerste foto van de impala bij zonsopkomst is een hele mooie. Zo te lezen hebben jullie veel wildlife gezien en lekker veel op de ontspanknop gedrukt 🙂
  Ben benieuwd naar de verhalen en de rest van de foto’s!
  Gr, Carl

 2. Mariska Piek zegt:

  hoeveel? 8000? da’s de moeite waard. Zitten vast supermooie bij.
  heb je ook een hele mooie van een groepje giraffen?

 3. Mariska Piek zegt:

  mooie lucht zeg bij de giraf hierboven. waarom heb je je best gedaan met al die Latijnse namen?

 4. Caroline zegt:

  Hoi Maris! Ik heb ook foto’s van groepjes giraffen. We reden op een gegeven moment in een kudde van 12 dieren! Gaaf hè? 🙂 Ik heb al die Latijnse namen vermeld, zodat mijn blog wellicht naar voren komt als mensen op die namen zoeken. xxx

 5. Bas Maris zegt:

  Of het een impala, een luipaard, giraffe, zebra’s of een vriendelijk kijkende leeuwin is, het komt geweldig binnen. Prachtige foto’s. Ennnnnn, vast zitten met een jeep geeft veelal ook mooie (mense) plaatjes. We zijn benieuwd naar jullie volgende opnamen in dat mooie Kenia. gr. Bas en Ineke.

 6. Pingback: Afrika agenda 2014 | Caroline Piek Photography

 7. Pingback: Afrika agenda 2014 | Powervrouwen.biz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s