Workshop macrofotografie voor beginners

Geniet jij ook zo van al die prachtige bloemen en insecten in de lente, maar lukt het niet om deze mooi op de foto te zetten? Ga dan mee met mijn workshop macrofotografie voor beginners in Alphen aan den Rijn! Heempark de Kromme Aar staat in de zomer prachtig in bloei met o.a. klaprozen, korenbloemen, vlinderstruiken en nog veel meer. Op al dat lekkers komen natuurlijk ook de nodige insecten af, zoals hommels, vlinders en libellen. Op zondag 7 juli ga ik samen met maximaal 5 deelnemers het veld in om al dat moois te fotograferen. De workshop is voor vroege vogels, want deze start voor een optimaal gebruik van licht om 8.00 uur.

Korte theorie, daarna het veld in!

Vooraf aan het praktijkgedeelte krijg je theoretische uitleg over macrofotografie. Wees overigens niet bang; dit wordt geen droge theoretische lezing. Aan de hand van eigen foto’s geef ik uitleg over de basiselementen van een goede foto, namelijk compositie, belichting en scherpte. Hoe creëer je sfeer met een creatief gebruik van scherptediepte? En hoe zorg je ervoor dat alle aandacht in jouw foto naar die mooie bloem gaat? Het zijn slechts enkele van de vragen die aan bod komen. Regelmatig zet ik ook twee foto’s naast elkaar om het verschil te laten zien tussen hoe het wel en niet “moet”. Na de korte theoretische uitleg is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Vanwege het kleine aantal deelnemers heb ik alle tijd om persoonlijke feedback en tips te geven tijdens het fotograferen. Ik neem zelf ook mijn camera mee zodat ik eenvoudig kan laten zien hoe ik een onderwerp zou benaderen. Ik deins er niet voor om languit op de grond te gaan liggen voor een foto, dus trek vooral gemakkelijke kleding en schoenen aan die vies mogen worden!

Geen dure apparatuur nodig

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over enige basiskennis van diafragma, sluitertijd e.d. beschikken. In het theoretische gedeelte ga ik kort op deze punten in, maar het is wel de bedoeling dat je zelf weet hoe je deze instellingen wijzigt op jouw camera. Belangrijk is ook dat je geen dure macrolens nodig hebt om deel te nemen aan de workshop. Mensen met macro voorzetlenzen en compactcamera’s met macrofunctie zijn ook van harte welkom. Let er wel op dat je de sluitertijd en het diafragma moet kunnen aanpassen op een compactcamera.

Persoonlijke feedback

Op 14 juli geef ik feedback en eventuele verbeterpunten op de 5 beste foto’s van elke deelnemer die vooraf thuis zijn geselecteerd en bewerkt. Het is de bedoeling dat je bestanden meeneemt op een USB-stick, zodat ik deze kan vertonen via de beamer. Op die manier leer je niet alleen van jouw eigen foto’s, maar ook van het beeldmateriaal van de overige deelnemers.

Algemene informatie

Locatie:
Theorie in bezoekerscentrum de Vlinder, praktijk in heemtuin en heempark de
Kromme Aar
Data:     7 & 14 juli
Tijd:      7 juli       8.00 uur 12.00 uur
                14 juli      15.00 uur – 17.00 uur
Kosten: € 75,- incl. BTW (inclusief koffie, thee en iets lekkers en handout met theoretische uitleg)
Aanmelden via: carolinepiek@hotmail.com 

 

Advertenties

Over Caroline Piek Photography

Caroline Piek is een professioneel fotograaf uit Nederland met een specialisatie in tuinfotografie en natuurfotografie. In opdracht van hoveniers en tuinontwerpers fotografeert zij ontworpen tuinen en andere groenprojecten voor o.a. brochures, folders en websites. Dankzij haar journalistieke opleiding kan Caroline Piek ook complete artikelen aanleveren voor uitgevers, journalisten en adverteerders wereldwijd.
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Workshop macrofotografie voor beginners

 1. Carl Noya zegt:

  Goed bezig Caroline. Gaaf dat je workshops gaat geven! Ik ben op het moment meer van het grote wild, maar als ik mijzelf wil verdiepen in de macro, weet ik bij wie ik een workshop ga volgen 🙂
  Succes met de workshops!
  Gr, Carl

 2. Thanks Carl, je weet me te vinden! 😉

 3. Ghita zegt:

  Oh dit lijkt me echt heel leuk. Ik weet alleen niet of ik met het OV op de plek van bestemming kan komen. Ik moet ook nog even nakijken of ik beide data kan.
  En ook fijn dat je met een compact camera en voorzetlens ook mee kan doen.
  groetjes Ghita

 4. Caroline zegt:

  Hallo Ghita,

  Leuk dat je geïnteresseerd bent in de workshop! Vanaf Alphen aan den Rijn station kan je met de bus richting het heempark. 🙂 Ik hoor wel of je kan komen!

  Groeten, Caroline

 5. Jannie Domburg zegt:

  Ha Caroline,
  Zondag de 7e en 14e juli ben ik van de partij en hoop veel te leren in je workshop, Macrofotografie !

  Groet, Jannie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s